REVIVAL: The Film to Bring Back Film

Momenteel is er een Kickstarter actief om een documentaire te realiseren over de zogenaamde revival (terugkeer) van film. Dat gaat vooral over film als in fotografie film, maar ook motion picture film zoals super8 en 16mm komen aan bod.

De volgende persoonlijke reactie heb ik naar de makers gestuurd

Om eerlijk te zijn vind ik de hele revival en renaissance over film een ​​hoop onzin. Film als medium is nooit weggeweest, alleen voor de mensen die op een goedkope manier video’s / muziekvideo’s of documentaires enzovoort wilden maken. Voor mensen zoals ikzelf en anderen is het medium film er altijd geweest, en de heropleving en renaissancenaamgeving zijn slechts een marketingtruc van Kodak en anderen om hun producten te verkopen.

Nu de videomensen het beu zijn dat hun werk er hetzelfde uitziet als dat van alle anderen, zijn ze op zoek naar een andere look (dankzij Instagram-filters). Als al deze videomensen hun film look hebben gebruikt, gaan ze waarschijnlijk allemaal weer terug naar het nieuwste van het nieuwste van fabrikanten als Canon, Nikon of Sony zodra die weer een fantastische hightech digitale camera uitvinden.

Je kunt artiesten en laboratoria zoals de mijne een groot plezier doen als je erkent dat wij de mensen zijn die de film de afgelopen +10 jaar levend hebben gehouden, en dat is te danken aan mensen als Richard Tuohy, Labour Berlin, Filmlabs.org, Filmwerkplaats Rotterdam, Andec en vele anderen inclusief mijzelf dat film als medium nog steeds bestaat. Dat geluid horen we nooit. En het wordt tijd dat iemand dat deel van de ‘heropleving’ aan de wereld vertelt.

En ten derde wordt het tijd dat iemand vertelt dat film erg duur is geworden in het gebruik. Simpelweg om het feit dat steeds minder (ja je leest het goed) mensen film gebruiken. Kodak beperkte hun productie toen de verkoop rond 2010 daalde en nu de vraag stijgt, proberen ze hun productie op te schalen en merken dat dit niet zo eenvoudig is. Omdat de mensen die in deze filmfabrieken werkten allemaal weg gingen of stierven. Op dit moment wordt film een ​​product voor de elitegroep. Dit geldt natuurlijk alleen voor speelfilms. Fotografie is een heel ander verhaal.

Het beste, Frank