In de media

Het S8RL heeft de afgelopen decennia een paar interviews gegeven.

Hier staan een aantal video’s en artikelen waarin Frank Bruinsma en het S8RL voorkomen. De meeste dateren van enkele jaren tot zelfs meer dan 24 jaar terug. Met dank aan alle auteurs die een pdf beschikbaar hebben gesteld.

Photohistorisch Tijdschrift – Witte Raaf

De Fotografica Vereniging bestaat in 2022 maar liefst 45 jaar. En in nummer 2 van 2022 staat een leuk artikel over mijn lab en mezelf.

Het interview is geschreven door Philip Kruijer die ik persoonlijk bedank voor het vrijgeven van deze pdf. Tevens was het een leuke middag. Hier staat de webpage van het Photohistorisch Tijdschrift en je kan zelf lid worden.

photohistorisch-tijdschrift
Photohistorisch tijdschrift 2022-2
Super 8 Magazine 2021-4

Neue Spiegelkassette für Super-8 Kameras

In het nummer 2021-4 van het Duits-Engelse tijdschrift Super8 staat een artikel over de Mirror Cartridge die dit S8RL heeft ontworpen, en waarmee super8 camera’s gecontroleerd kunnen worden zonder film te gebruiken.

Neem een abonnement op dit leuke tijdschrift.

20 x 20 Fragen zu 20 Jahren Super8 Reversal Lab

In het tweetalige tijdschrift Super8 staat in interview met mij naar aanleiding van het 20 jarige jubileum van het S8RL.

Het interview is in het Duits en Engels geschreven. En je kan dit tijdschrift hier kopen.

S8-Mag-2020
Super 8 Magazine August 2020
Den Haag Centraal 2020

Sympathie voor smalfilm

De Haagse weekkrant Den Haag centraal plaatste een enthousiasmerend artikel over smalfilm, geschreven door Paul Waayers. De aanleiding was het 20 jarig bestaan van het S8RL.

Frank Bruinsma en Super8 film

Dit video interview is in 2017 gemaakt door Stichting Amateurfilm, een ontmoetingsplek voor amateurfilmers en liefhebbers die zich bezighouden met de geschiedenis, hergebruik en studie van amateurfilm.

Stichting Amateurfilm 2017
straatnieuws-2015
Straatnieuws 2015

Super8 film springlevend

Een leuke ontmoeting met Paul Waayers en fotograaf Bertus Gerssen die dit artikel maakten voor het Haagse Straatnieuws krantje dat door daklozen wordt verkocht.

The Art of Super8: The Analogic Revolution

Camillo Valle kwam in 2012 in het lab voor een kort interview wat uiteindelijk in deze 22 minuten durende documentaire terecht kwam. De film is bekroond met meerdere internationale prijzen en is wereldwijd vertoond. Een documentaire in de stijl van super8.

the art of super8
The Art of super8: The Analogic Revolution 2012
Schmalfilm 2011

Perfektionist des Nichtperfekten

Dit artikel verscheen in 2011 in het Duitse Schmalfilm tijdschrift, en werd geschreven door Florian Cramer. Het tijdschrift had zijn hoogtijdagen tussen 2004 en 2013 en was zeer geliefd on super8 makers.

Alleen in het Duits beschikbaar.

Digitaal is saai

Dit artikel werd geschreven door Sacha Bronwasser voor de Volkskrant in 2011.
De aanleiding was een tentoonstelling tijdens het IFFR over het einde van Kodachrome.

Volkskrant 2011
FD 2004

De volhouders op super8-smalfilm

Dit artikel verscheen in 2004 in het Financieele Dagblad en werd geschreven door Erik van der Meer.
Ik vond het destijds opmerkelijk dat een dergelijke krant interesse had voor super8.

Frank Bruinsma houdt Super8 springlevend

Dit artikel verscheen in maart 2001 en werd door Richard Helwig geschreven voor het tijdschrijft ‘Video Uit & Thuis’ wat nu niet meer bestaat.

Video Uit & Thuis 2001
Cinema Babylon 1998

Filmoperateur in Babylon

Deze video is opgenomen voordat er High Definition beschikbaar was. Frank legt uit wat zijn werk als filmoperateur inhoudt. Engels gesproken.