ORWO NC 500 kleurnegatief

InovisCoat logo

Het is best bijzonder dat er in 2022 nog een nieuwe film emulsie op de markt komt. Alhoewel film erg in trek is en er meer en meer (fotografie -) film wordt gebruikt is een nieuwe kleurenfilm maken toch wel een investering. Deze film emulsie is gegoten door de firma InovisCoat in Duitsland en is dus echt een nieuw product en niet een oude film met een ander jasje. Meneer Jake Seal heeft de ARRI, de firma FilmoTec GmbH (producent van hoogwaardige zwart/wit films) en InovisCoat GmbH (specialist op het gebied van emulsies gieten voor diverse toepassingen) gekocht.

FilmoTec logo

Jake Seal is al in het bezit van diverse andere studio’s en filmbedrijven. Een serieuze ondernemer in de filmindustry. Voor deze NC 500 film is een oud Agfa recept gebruikt als uitgangspunt. Het is dus niet hetzelfde als de oude film want er zijn nu eenmaal verbeteringen mogelijk. Waarschijnlijk kan je er zelf veel meer details over vinden door te zoeken op het internet. Het goede nieuws is dat NC 500 er vanaf december 2022 nu ook in 16mm en 35mm beschikbaar is. Hij was al te koop als kleinbeeld rolletje waar het lab er een van heeft en ik zal tzt foto’s toevoegen (eerst moet het mooi weer worden).

ORWO NC 500 135-36 exposure rol
Kleinbeeld rolletje ORWO NC 500

Deze kleurenfilm heeft geen backinglaag (wel aanwezig bij Kodak Vision films) wat inhoudt dat iedereen deze NC 500 film zelf zonder problemen kan ontwikkelen. Hij is namelijk geschikt voor het C-41 en ook het ECN-2 ontwikkelproces. Bestellen van ORWO motion picture film gaat hier https://www.orwo.shop/collections/motion-picture-films

Meer informatie op deze Duitse webpagina.