Fries Film & Audio Archief

Op woensdag 3 juli 2024 kwamen Jurjen (midden) en Kelly (rechts) van het Fries Film & Audio Archief (FFAA) op bezoek. Het was een nadere kennismaking met elkaar maar ook een uitwisseling van kennis en informatie.

Zo is het FFAA een stichting die het beeldmateriaal van heel de provincie Friesland beheerd en bewaakt. Dat is erg bijzonder want in de meeste provincies zijn de film archieven van steden, en worden ze door diezelfde steden beheerd.

Het voordeel van een stichting is dat veel beslissingen snel gemaakt kunnen worden. Het voordeel van een stad is dat het nooit failliet kan gaan en de collectie altijd bewaakt zal blijven.

FFAA logo

Bij het FFAA werken 3 betaalde krachten terwijl we hier in Den Haag maar 1 persoon hebben die voor alles verantwoordelijk is. En het FFAA beschikt over een aantal vrijwilligers die bijvoorbeeld films beschrijven of videobanden digitaliseren. Zo worden de 8mm, super8 en 16mm films bij het FFAA in eigen beheer gedigitaliseerd, en dat drukt weer de prijs. Ja, slimme mensen bij ons in het noorden van Nederland. Petje af.

Een maand gelden heeft het FFAA een hele nieuwe website gelanceerd en die kan je hier bekijken waar veel beeldmateriaal te zien is.

Bezoekadres.
Fries Film & Audio Archief
Boterhoek 1
8911 DH Leeuwarden