Beach scvm – Summer Anxieties

Deze band heeft van hun hele EP meteen een hele super8 film gemaakt!

Muziekvideo door Beach scvm.

Onze nieuwe EP ‘Summer Anxiety’ is van jou. We zijn trots om hem met je te delen als korte film.

Om de EP te beluisteren ?? https://Baco.lnk.to/SummerAnxieties

We hopen dat deze 5 liedjes je helpen te ontsnappen en je op weg houden op vakantie, met vrienden of alleen thuis, wanneer alles goed gaat of wanneer alles grijs aanvoelt. Deel de EP en de clip zo veel mogelijk onder vermelding van ons en we zullen alles opnieuw plaatsen.

De EP is gecomponeerd op een moment dat het verlaten van mijn huis onoverkomelijk was, ik wist niet of ik door wilde gaan met Beach Scvm laat staan of deze nummers ooit uit zouden komen. Ik schreef deze nummers om te proberen angstaanvallen om te zetten in nostalgische melodieën en mezelf te bevrijden.

De gitaren en zang zijn opgenomen met een iPhone en koptelefoon op GarageBand in mijn auto, mijn bed en op een terras met uitzicht op zee. We aarzelden om de zang en gitaren zelf opnieuw op te nemen, maar we gaven er de voorkeur aan om je de emotie te geven die werd vastgelegd op het moment dat ze werden gemaakt. Bas en drums opgenomen in de thuisstudio van Lucas. Dank aan Maël en Lucas voor het aandringen op het maken van een project met deze nummers en het geduld en de steun op afstand toen het een chaos was.

Daarna kochten we een Super 8-camera uit 1973 en legden we momenten uit het echte leven vast om de liedjes te illustreren, niet wetende of wat we filmden werkte (in ieder geval niet totdat we de film terugstuurden naar een klein Nederlands lab Super8 Reversal Lab en hij het had ontwikkeld). Er is dus maar één videoclip die alle 5 de nummers omvat. We hopen dat het je doet reizen. Gefilmd in Toulouse, Gruissan en Noorwegen.

Met deze EP hopen we de aandacht te vestigen op geestelijke gezondheidsproblemen: als je niet werkt, hoef je je niet te schamen of bang te zijn, en we hopen dat deze EP je helpt om je zelfs maar 12 minuten beter te voelen.

Met dank aan Paolo Firriolo voor hun vertrouwen en hulp, Arnaud Faur voor de mix & master, Aby voor de foto’s en Floral Records voor de kleuren van de clip.

SCVM Strand