nieuwe super8 - aangepast/spoed ontwikkelen - overjarige film - voorwaarden

Dit is de prijslijst voor de film ontwikkel service voor dubbel8, single8, dubbelsuper8 en super8 welke vanaf 1 januari 2018 in werking is gegaan (Alle prijzen zijn exclusief film spoelen, retour porto en 21% BTW). Het Super8 Reversal Lab ontwikkelt bijna elk type super8 film, oud of nieuw. Zie ook de algemene voorwaarden zodat u weet hoe dit lab werkt.

U kiest voor de nieuwe super8 ontwikkel service als u nieuwe films heeft. Heeft u deze nieuwe cassette fout belicht en wilt u dit compenseren tijdens het ontwikkelen kies dan voor de aangepaste ontwikkel service. Heeft u haast en moet u deze nieuwe cassette binnen een paar dagen ontwikkeld terug hebben kies dan voor de spoed ontwikkel service. Heeft u oud materiaal (gevonden in een camera, gekocht op een veilig website) om te laten ontwikkelen, omdat u b.v. nog wilt weten of er na al die jaren beelden op staan, dan heeft u de overjarige ontwikkel service nodig waarvan u moet begrijpen dat deze service altijd lang duurt (maanden). Dit lab concentreert zich op het foto chemisch ontwikkelen van film en biedt geen enkele digitale service aan.

Als u niet zeker weet of het Lab uw specifieke film kan ontwikkelen stuur dan een met daarin de technische gegevens. Vermeld het merk, het type (tri-x, ektachrome 100, wittnerchrome 200d, moviechrome40 etc.) en hoe het etiket eruit ziet met eventuele verloopdatum. Kijk anders of uw film hier tussen staat. [Laatste pagina update 25 april 2018].

nieuwe super8 film ontwikkelen
per 15 meter cassette, geen digitaal bestand, klik plaatjes voor voorbeelden
alle prijzen zijn exclusief spoel, retour zending en 21% BTW
Tri-X 7266 Super8 zwart/wit omkeer & zwart/wit negatief
[o.a. Kodak Tri-X 7266, Retro-X, Fomapan R100]
€ 21.90
Ektachrome 7285 Super8 kleur omkeer E6
[o.a. Ektachrome 100D, Agfa 200D, Provie en Velvia V50D]
€ 21.90
Vision 7218 Super8 kleur negatief ECN-2
[o.a. Kodak Vision films, inclusief reinigen en leaderfilm tbv scanning]

€ 24.90

Alle prijzen zijn exclusief film spoelen, retour porto en 21% BTW. U ontvangt de film terug op spoel en geen digitaal bestand.

super8 film aangepast of met spoed ontwikkelen
per 15 meter cassette, geen digitaal bestand, klik plaatjes voor voorbeelden
alle prijzen zijn exclusief spoel, retour zending en 21% BTW
Tri-X 7266 Super8 zwart/wit omkeer & zwart/wit negatief aangepast ontwikkelen
[push of pull ontwikkelen op verzoek, met andere woorden korter of langer ontwikkelen dan standaad de bedoeling is hieronder vallen o.a. ook Kodak 7265, 7276 en 7278 alsook Pan-X Reverso]
€ 29.90
Ektachrome 7285 Super8 kleur omkeer E6 aangepast ontwikkelen
[push of pull ontwikkelen op verzoek, met andere woorden korter of langer ontwikkelen dan standaad de bedoeling is]
€ 29.90
Vision 7218 Super8 kleur negatief ECN-2 aangepast ontwikkelen
[push of pull ontwikkelen op verzoek, met andere woorden korter of langer ontwikkelen dan standaad de bedoeling is]

€ 29.90

Tri-X 7266 Super8 zwart/wit omkeer toeslag spoed (<48 uur, volgens afspraak)
[o.a. Kodak Tri-X, Retro-X, Adox, Fomapan R100]
€ 150.00
Ektachrome 7285 Super8 kleur omkeer toeslag spoed (<48 uur, volgens afspraak)
[o.a. Ektachrome 100D, Agfa 200D]
€ 150.00
Alle prijzen zijn exclusief film spoelen, retour porto en 21% BTW. U ontvangt de film terug op spoel en geen digitaal bestand.

overjarige super8 film ontwikkelen
per 15 meter cassette, geen digitaal bestand, klik plaatjes voor voorbeelden
alle prijzen zijn exclusief spoel, retour zending en 21% BTW
agfa40 Super8 kleur omkeer overjarig
[o.a. Agfa, Fuji, Orwo, Revue, Kodak type 7240/7280 en alle overjarige kleur omkeer] Film Rescue International

€ 48.00

Ektachrome 7285 Super8 kodachrome
[o.a. Kodachrome K-II, K25 en K40 in zwart/wit negatief. Schrijf ons voor details] Film Rescue International
€ 48.00
Alle prijzen zijn exclusief film spoelen, retour porto en 21% BTW. U ontvangt de film terug op spoel en geen digitaal bestand.

Het Super8 Reversal Lab NL ontwikkelt elk type dubbel8, single8, dubbelsuper8 en super8 film, oud/overjarig of nieuw.
Het oude zwart/wit ontwikkel procedé blijft bestaan naast het nieuwste ontwikkelprocedé voor Tri-X 7266. Ook kan het lab elke type Ektachrome film ontwikkelen, of films van b.v. Cinevia, maar ook die van Wittner en alle single8 films gemaakt door Retro8. Het doel van dit lab is om zo veel mogelijk film ontwikkel procédés in stand te houden.
Het Super8 Reversal Lab en Film Rescue International uit Canada zijn sinds de zomer van 2012 partners geworden, daarom is het is mogelijk om ook Kodachrome KII, K25 en K40 types in 8mm, 9.5mm, dubbel8, super8 of 16mm hier te laten ontwikkelen. Het ontwikkelen van Kodachrome gebeurt in zwart/wit negatief (alleen in Canada) omdat het wereldwijd technisch onmogelijk is dit nog in kleur te doen. De kleurstoffen voor Kodachrome bestaan wereldwijd niet meer. Klik hier voor andere overjarige Kodak films waar meer informatie staat.

Dit lab concentreert zich op het foto chemisch ontwikkelen van film en biedt geen enkele digitale service aan.

Aanwijzingen m.b.t. het merk en type.
Onder super8 zwart/wit reversal valt bijvoorbeeld;
- Kodak Tri-X 7278/7266
- Kodak Plus-X 7276/7265
- Svema
- Orwo UN54, Orwo N74
- Fomapan R100
- Adox Pan-X reverso
- Het maakt niet uit of de films super8, dubbel8 of dubbelsuper8 van 10 meter, of single8 formaat zijn

Onder super8 kleur reversal valt bijvoorbeeld;
- Kodak Ektachrome 100d
- WittnerChrome 200D
- Single8 Provie of Velvia

- Het maakt niet uit of de films super8, dubbel8 of dubbelsuper8 van 10 meter, of single8 formaat zijn

Onder overjarig super8 kleur reversal valt bijvoorbeeld;
- Kodak Ektachrome 7280
- Kodak Ektachrome process 'EM-26'
- Fuji r25/r200 rt25/rt200
- Agfa Moviechrome
- Orwo colour
- Svema colour
- Revue superchrome films
- Perutz Peruchrome
- Prinz Color
- Ferrania Colour
- Boots Moviechrome
- 3M ColourMovie
- Dixons Colour Cine
- Het maakt niet uit of de films super8, dubbel8 of dubbelsuper8 van 10 meter, of single8 formaat zijn, of dat er wel of geen magnetisch geluidsspoor op staat

Kleurnegatief films zijn;
- Kodak type Vision-2 7217/Vision-3 7219
- pro8mm series
- Kahl Negativfilm super8
- Het maakt niet uit of de films super8, dubbel8 of dubbelsuper8 van 10 meter, of single8 formaat zijn

Als u niet weet welke super8 of 8mm film u heeft kunt u een foto of scan sturen van het cassette label of doosje. Controleer ook of uw film wel volledig belicht is. U ziet dan belichte film op de film gedrukt staan (klik voor uitvergroting).
Het laboratorium behandelt elke film - nieuw en oud - met veel zorg. Alle oude overjarige films worden apart ontwikkeld (Kodachrome gaat naar Canada) zodat de beste kwaliteit kan worden gehaald. Alhoewel het laboratorium op wekelijkse basis films ontwikkelt betekent dit niet altijd dat uw film direct aan de beurt is. Bij overjarig materiaal geldt tevens: Afhankelijk van het aanbod wordt bepaald welke films in behandeling worden genomen. Het is dus niet zo dat 'wie het eerst komt het eerst maalt'. De ontwikkeling kán dus enkele weken of maanden duren.

 

hier meer info over oude filmtypen oude merken en filmtypes

algemene voorwaarden voor films ontwikkelen
 • Nieuwe super8 zwart/wit en kleur omkeer films worden elke week ontwikkeld, behalve op feestdagen [dit is geen garantie].
 • Tel 1 tot 2 weken extra voor 16mm omkeer materiaal. Bekijk hier de details voor het 16mm ontwikkelen.
 • Overjarig film materiaal (bijvoorbeeld Agfa MovieChrome, Fujichrome, Revue of Orwo) wordt op volumebasis ontwikkelt waardoor de verwerkingstijd tot wel 2 of 3 maanden kan oplopen [dit is geen garantie].
 • U accepteert alle risico’s die het ontwikkelen van film met zich meebrengt.
 • Bedenk alstublieft dat mijn lab ongeveer 12 verschillende ontwikkel procede's gebruikt. Het wisselend aanbod van werk, en de toegenomen hoeveelheid verschillende emulsies maakt het erg lastig om de normale levertijden te garanderen. Als uw opdracht een combinatie is van diverse emulsies dan loopt de levertijd nog meer op. Vanzelfsprekend doe ik er alles aan de levertijd zo kort mogelijk te houden.
 • Het S8RL werkt alleen op afspraak, de procedure gaat als volgt:
 • Neem contact op met het S8RL. Dan wordt u geďnformeerd over de levertijd en de totale prijs van de opdracht.
 • Verstuur uw film materiaal met opdracht bevestiging, vul het formulier in. Graag in een envelop die weer gebruikt kan worden voor retourzending, dit spaart geld en het milieu.
 • Betaal nadat het lab uw film heeft ontvangen via bank of PayPal, zie ook de informatie op het overzicht.
 • Pinnen is helaas niet mogelijk.
 • Alle ontwikkelde films worden direct na ontvangst van betaling retour gestuurd, inclusief de factuur. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om contant te betalen bij afhalen, na het maken van een afspraak.
 • Alle ontwikkelde super8 films worden standaard teruggestuurd op 15 meter spoelen van €1.00 p/s zonder digitaal bestand.
 • Alle ontwikkelde super8 films kunnen op grotere spoelen worden gemonteerd en voorzien van lange aan- en af-loop stroken t.b.v. filmscanning. Het monteren van ontwikkelde 15 meter films op grotere spoelen kost €1.00 per 15m film exclusief de kosten voor de film spoel.
 • Alle spoed opdrachten, z/w én kleur, kunnen in 2 werkdagen dagen ontwikkeld zijn wanneer u de films zelf brengt en haalt. Deze service gaat volgens exacte afspraak. U kunt de film ook binnen drie tot 4 dagen retour ontvangen per FedEx. Bij spoedopdrachten geldt: vooraf betalen. De spoed service is niet beschikbaar voor Kodachrome.
 • Bel het S8RL altijd even voordat u iets brengt of opstuurt!
 • Het S8RL kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ontwikkel fouten of andere dingen die mis kunnen gaan, zoals het zoekraken van uw film tijdens het versturen.
 • Het is in uitzonderlijke gevallen mogelijk om de factuur achteraf te voldoen, hiervoor geldt een betalingstermijn van 14 dagen. Bij een tweede betalingsherinnering wordt € 25.00 administratiekosten in rekening gebracht.

toptop homehome