De meeste super8 en 16mm films op deze pagina's worden niet meer geproduceerd. Ze zijn vaak al lang vervangen door betere typen of gewoonweg verdwenen door de komst van andere technieken (dubbel8 vervangen door super8). Toch kom je er nog wel regelmatig enkele tegen, en daar kun je nog veel mee doen. De meeste van deze films zijn prima te ontwikkelen door het super8 lab. Oud wil niet zeggen onbruikbaar. Films die onbelicht en goed bewaard zijn gebleven zijn erg mooi om mee te werken. Films die belicht waren en al die tijd op ontwikkeling hebben moeten wachten zijn vaak van mindere kwaliteit.
Op veel pagina's kunt u scan's bekijken van de ontwikkelde films, dus surf gerust verder. Alle gescande beelden geven een indruk van hoe een ontwikkelde film eruit KAN zien. Wanneer u hetzelfde type film heeft wil dit niet zeggen dat de kwaliteit hetzelfde zal worden.
Tevens werkt het Lab actief aan het (her-) introduceren van nieuwe super8 typen. Maar ook houdt het Lab zich bezig met Fuji single-8 films, Fomapan en Svema. Of het lukt is afhankelijk van vele factoren, maar het Lab doet zijn best om zo een groot mogelijk aanbod te behouden. Super8 is dus een levendig medium, ook in de 21e eeuw!

ferrania
agfa
fuji
boots
orwo
perutz
foma
kodak

Alle genoemde merken en merknamen zijn  van het betreffende bedrijf.

homehome